tiistai 22. tammikuuta 2008

Hyvä päivä ja sen seuraukset

22.1.2008 Joensuu.

Naputtelenpas tähän vähän Joensuun kirjaston Pilkku-merkkisessä kahvilassa mieleen tullutta muisteloa. Seisaaltaan koneen ääressä jonka takana lukee; "vain 15 min. only."

Nimittäin viime perjantaina kävin/kävimme Lappeenrannassa Suomen helluntaiherätyksen vuotuisilla Talvipäivillä ja siitä nousi kahvitellessa juttua mieleen...

Torstai-illalla meni tavallista pitempään eSpecial-ohjelman kanssa, olihan ensimmäinen kerta kun kokoonnuimme kansalaisopiston videopiirinä ja nettilähetyksen jälkeinen teoriatuntikin tuli ohjelmaan.

No, joskus pikkutunneilla pääsin nukkumaan ja kännykkä oli herättämässä 7.15, koska lähtö Lappeenrantaan oli sovittu klo 8.00. Heräsin kuitenkin jo liiankin aikaisin ja kun ei unta tullut, vaan tuntui kuin olisi "pökitty" hereille katsoin kelloa ja totesin sen olevan 6.45. Kysyin: "Oletko se sinä Herra?" Ja vastaus uniseen tajuntaani, selvästi kuitenkin, kuului: "Tämä on hyvä päivä!"
Okei, ponkaisin ylös.

Ihmettelyyni miten jaksan kuunnella mitään puheita, selostuksia ja keskusteluja, tuli vastaus pian löydettyämme päivien pitopaikalle Lappenrantasaliin. Ei tarvitsekaan , on muuta hommaaa taaskin tarjolla.

Heti ensimmäisellä tauolla tapasi kollegani Leena Ritu Ylipahkalan, josta aloimme kuvata haastattelua aulan penkillä. Ritu hersyi huumoriaan ja paikalle osui Netmissionin Reijor, joka toppuutteli tyyliin: "Hannu, ei siiinä (tarvi kuvata), valtuustosali on varattu meille sitä varten."

Valtuustosalissa oli ihan hienot tilat, se oli tyhjillään, lukuunottamatta valokuvaajaa yhdessä nurkassa, ottamassa henkiökuvia johonkin julkaisuun. Valaistus oli karmea, suoraan ylhäältä, kuin päiväntasaajan Afrikassa keskipäivällä, mutta myöhemmin saimme talosta pari 1000 watin par-pönttöä ja sekin asia tuli kohdilleen. Tosin harmitti, että Seinäjoen kaupunginhallituksessakin nykyään vaikuttava entinen linnakundi, Markku Tuppurainen, ei ollut todistuksessaan vielä "hyvässä valossa." Paikka oli vaan sopiva hänen kertoa stoorinsa kylläkin.

Paljon mielenkiintoisia ja erilaisia tarinoita, todistuksia Jumalan muuttavasta voimasta ihmisten elämässä taltioitui videonauhalle päivän aikana. Idea, joka oli muhinut mielessä todistuskanavasta YouTubeen sai näin konkreettista potkua ja nyt siellähän se nyt jo on aluillaan; http://www.youtube.com/todistajat. Lisäksi päätin laittaa myös erillisen sivuston pyhitettynä asialle ja sen osoitteeksi tulee; http://www.todistajat.net. Nyt jotain onkin jo täällä; http://todistajat.googlepages.com.

Päivän annista riittää editoitavaa ja työtä pitkäksi aikaa, mutta jotain uutta lähti liikkeelle ja oli se -hyvä päivä.

Jumala puhuu ja Jumala ei valehtele. Halle sille.